Zaev shkon në Sofje të takojë Borisovin

Shpërndaje

Në vend të një takimi online, kryeministri Zoran Zaev vendosi të shkojë në Sofje për t’u takuar me kryeministrin bullgar Bojko Borisov si një përpjekje e fundit për të arritur një marrëveshje mbi integrimin evropian të Maqedonisë.

Zaev na konfirmoi takimin përmes mesazhit me tekst: “Nesër do të shohim Borisov dhe ekipin e tij. “Unë do të jem në Sofje me disa nga ministrat tanë,” shkroi kryeministri.

Zaev po largohet për në Sofje për të bindur fqinjin lindor të mos përdorë fuqinë e vetos së Këshillit të Bashkimit Evropian më 17 nëntor, i cili do të vendosë mbi kornizën negociuese për vendin.