Zbardhet biseda: Daciq i tha Kamberit se është i lumtur që vendosi flamurin kuqezi, e jo të Kosovës

Shpërndaje

Deputeti shqiptar në Kuvendin e Serbisë, Shaip Kamberi, ka krijuar bujë sot pasi vendosi edhe flamurin shqiptar krahas atij të Serbisë në një fjalim të tij.

Kryetari i Kuvendit, Ivica Dacic i kërkoi atij që ta largonte.

Kamberi tha që derisa flamuri serb valon në Gracanicë, edhe ai shqiptar duhet të lejohet në Serbi pasi është e drejtë e Kushtetuës që lejon lirinë e shprehjes së identitetit kombëtar.

Ivica Dacic ka folur për medie duke treguar arsyen e largimit të flamurit duke thënë se niveli i tolerancës në Serbi është në nivelin më të lartë të mundshëm.

“Kështu që do t’ju kërkoja të hiqni flamurin e Shqipërisë, sepse nuk është flamuri i pakicës kombëtare shqiptare në vendin tonë.” Nëse nuk e dëshironi atë, atëherë ne me të vërtetë do të bëjmë një pushim “, tha Daçiç, dhe Kemberi u përgjigj se ai e bëri atë në përputhje me Ligjin për Përdorimin e Flamurit, stemës dhe himnit, por që” nëse nuk ka kaq shumë tolerancë “… ai do të heqë flamurin.

Por sikur të mos mjaftonte shtypja e lirisë së shprehjes, Dacic nuk e la këtë punë të shkonte pa një provokim tjetër.

“Unë jam i kënaqur që ju vëtë në dukje flamurin e Serbisë, që ju nuk punoni aq shpesh, dhe nga ana tjetër, përkundër faktit që ju theksuat flamurin e Shqipërisë, unë duhet të them se është më e lehtë për mua që ju nuk e vëtë në dukje flamurin e Kosovës. se kur flamuri serb të valëvitet në Graçanicë, ai nuk është flamuri i një shteti të huaj, por i këtij shteti të Serbisë, “tha Daçiç.