Abazoviç: Lufta kundër korrupsionit ka filluar, gjithçka është e mundur kur doni

Shpërndaje

Zëvendëskryeministri Dritan Abazović vlerësoi veprimin e Prokurorisë Speciale, me urdhër të të cilit u arrestua sot drejtori i Administratës së Patundshmërive, Dragan Kovačević, transmeton ALBAZONE MEDIA.

“Ne kemi premtuar të luftojmë me vendosmëri korrupsionin dhe krimin e organizuar, veçanërisht korrupsionin e nivelit të lartë që çon tek njerëzit që kanë mbajtur poste të rëndësishme. Unë mendoj se drejtori i Administratës së Patundshmërive është një pozicion jashtëzakonisht i rëndësishëm në çdo vend. Ju e dini që lidhet drejtpërdrejt me kadastrat e të gjitha komunave në Mal të Zi. Kishte parregullsi të shumta atje. Unë respektoj prezumimin e çdo njeriu, nuk dua të komentoj në mënyrë specifike për rastin, por dua të lavdëroj zyrën e prokurorit special, “tha Abazoviç në një deklaratë për media gjatë vizitës së sotme të punës në Komunën e Pljevlja.

Ai tha se Qeveria nuk do të tolerojë asnjë ligësi dhe do të drejtojë gishtin tek kushdo që është i korruptuar, pavarësisht nëse do të ndiqet nga degë të tjera.

“Unë po përgëzoj për veprimin e sotëm dhe tani u takon autoriteteve të provojnë fajin ose thjesht të lirojnë burrin. Mendoj se do të befasoheni shumë shpejt nga rastet e reja që duhet të shohin dritën e diellit. Unë nuk dua të shpall asgjë dhe të them se do të ndodhë së shpejti, por agjenda e kësaj qeverie në lidhje me luftën kundër korrupsionit është përparësia e të gjitha përparësive, “tha Abazovic.

Ai përsëriti se së shpejti do të shpallte një konkurs për drejtorin e Administratës së Policisë, pa specifikuar se kur do të jetë.

“Mendoj se duhet t’i japim fund praktikës së konkurseve të manipuluara, që të aplikojë vetëm një person që e di me siguri se do të zgjidhet. Kjo ishte shumë e shëmtuar në periudhën e mëparshme. “Të gjithë që i plotësojnë kushtet duhet të aplikojnë, ka shumë njerëz që mund ta kryejnë funksionin në mënyrën më të mirë, dhe unë mendoj se në fund të fundit ne do të arrijmë zgjidhjen më të mirë,” tha Abazoviov./ALBAZONE MEDIA/