Çoni selam Kreshnikut se gjashtë ulësja prej 10 milionë euro në Kodrën e Diellit nuk funksionon (Video)

Shpërndaje

10 milionë euro ka kushtuar Ski ashensori me gjashtë ulëse në Kodrën e Diellit ku promovoi ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi. Ai me 26 shkurt të këtij viti shprehu se në sezonin e vitit 2020 -2021 gjashtë ulësja do të jetë gati dhe Kodra e Diellit do të vërshohet edhe nga turist të huaj.

Sot kjo ski qendër nuk funskion as për turistët e huaj, por as për të vendit.

“Këtu jemi tek tleferiku me gjashtë ulëse i cili vjeshtën e kaluar u hap dhe u vu në funksion nga të gjithë funksionarët e BDl-së dhe ish kryeministri Oliver Spasovski. Sot jemi këtu për ta përdorur, por i njeti nuk funksionon. 10 milionë euro taksata të qytetarëve qëndorjnë këtu në këtë katrahurë dhe objekt i cili është jo funksional.Nuk ka pranim Teknik, nuk ka dorëzim teknik nga prodhuesit dhe nuk është lëshuar nga fakulteti i Maqinerisë. Kjo është një ndër gënjeshtrat e cila Kodra e Diellit është në këtë gjendje” u shpreh aktivisti për mbrojten e Kodrës së Diellit.

Nga Elem Tours dhe ministria e Ekonomisë nuk ka asnjë sqarim se pse ende nuk është funksionale gjashtë ulësja në Kodrën e Diellit.