Erdoğan: Banesat do të shërbejnë si shenjë e re e miqësisë Turqi-Shqipëri

Shpërndaje

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan deklaroi se banesat që do të ndërtohen nga Autoriteti Shtetëror i Zhvillimit Strehimor të Turqisë (TOKI) do të shërbejnë si shenjë e re e miqësisë Turqi-Shqipëri.

“Banesat që do të ndërtohen nga Autoriteti Shtetëror i Zhvillimit Strehimor të Turqisë (TOKI) do të shërbejnë si shenjë e re e miqësisë Turqi-Shqipëri. Shpresojmë që së shpejti të përfundojmë fazën e parë të banesave dhe më pas të fillojmë dorëzimin e tyre vëllezërve tanë që kanë humbur shtëpitë gjatë tërmetit”, tha Erdoğan në një lidhje të drejtpërdrejt në ceremoninë e hedhjes së themeleve për 522 banesat që do të ndërtohen në Shqipëri nga TOKI.

Pas përshëndetjeve për Shqipërinë dhe shqiptarët, Erdoğan tha se se Turqia mobilizoi menjëherë mundësitë e saj pas tërmetit që u përjetua më 21 shtator dhe 26 nëntor 2019 në Shqipëri.

“Shqipëria është partnere dhe mike e afërt e Turqisë në Ballkan. Gëzimin e popullit shqiptar ne e shohim si gëzimin tonë, ndërsa edhe pikëllimin e tij si pikëllimin tonë”, shtoi Erdoğan.

Menjëherë pas tërmetit të shtatorit Agjencia për Menaxhimin e Fatkeqësive dhe Emergjencave (AFAD) dërgoi në Shqipëri katër maune me ndihma, tha Erdoğan i cili u shpreh se “Pas fatkeqësisë së tërmetit në nëntor përveç ndihmave të tjera shtesë që siguruam ne vendosëm ndërtimin e banesave për vëllezërit tanë shqiptarë. Pavarësisht pandemisë së COVID-19, në korrikun e kaluar ne nënshkruam memorandumin e nevojshëm të mirëkuptimit dhe filluam ndërtimet. Ndërsa sot me pjesëmarrjen e ministrit tonë të mjedisit dhe urbanizimit, Murat Kurum po realizojmë ceremoninë e hedhjes së themeleve për këto banesa që shpresojmë se do të jenë një strehë e ngrohtë për vëllezërit tanë shqiptarë”.

Lajmi i plotë KËTU