Merr detyrën qeveria e re e Malit të Zi

Shpërndaje

Ditën e hënë, pas tre dekadash, qeveria e Malit të Zi nuk është formuar nga Partia Demokratike dhe Socialiste.

Kryeministri Dushko Markovic ka konfirmuar në Twitter dorëzimin e detyrës së re të kryeministrit të ri, Zdravko Krivokapic.

“Shpresojmë se kjo qeveri do të punojë në interes të Malit të Zi dhe të gjithë qytetarëve të tij”, tha Markovic.

Kryeministri i ri dhe kabineti i tij, i cili përbëhej nga 12 ministra dhe 1 zëvendësministër janë zgjedhur në një seancë të Kuvendit të Malit të Zi, që u zhvillua më 4 dhjetor.

Nga 81 deputetë, ata kanë mbështetur vetëm gjysmat duke e çuar numrin e deputetëve në 41. Qeveria e re përbëhet nga tre koalicione, ndërsa dominohet nga partia Fronti Demokratik, e cila cilësohet si pro-serbe.

Pas 30 vitesh për herë të parë, Partia Demokratike e Socialistëve i ka humbur zgjedhjet e 30 gushtit.

Top Channel