Ministri Hoxha: Sot u nënshkrua Marrëveshja për menaxhimin e përbashkët të qëndrueshëm të peshkimit në Liqenin e Ohrit dhe Prespës

Shpërndaje

Sot u nënshkrua Marrëveshja për menaxhimin e përbashkët të qëndrueshëm të peshkimit në Liqenin e Ohrit dhe Prespës dhe avancimit të mëtejshëm të përpjekjeve tona për integrim në BE!

Së bashku me Ministrin e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural të Republikës së Shqipërisë, Bledi Çuçi, nënshkruam këtë Marrëveshje, e cila është një rëndësie të madhe. Siç dihet tashmë, Liqenet e Ohrit dhe Prespës janë një nga liqenet më të pasura me faunën e peshkut, kështu që imponon shumë sfida për autoritet. Qëllimi ynë është të krijojmë strukturë institucionale të harmonizuar dhe qasje bashkëpunuese për këto liqene.

Kjo Marrëveshje siguron bazën për krijimin e një organi të ri dypalësh – Komiteti i Përbashkët i Peshkimit të Liqenit të Ohrit dhe Liqenit të Prespës.