“Studentët në kor më thanë ‘tradhtar”, Sali Berisha rrëfen pa doreza 8 Dhjetorin ’90

Shpërndaje

Në një cikël bisedash për tranzicionin demokratik shqiptar, drejtuar nga studiuesia Belina Budini, ish-presidenti dhe ish-kryeministri Sali Berisha është rrëfyer si rrallë herë më parë në lidhje me rolin dhe protagonizmin e tij përgjatë tranzicionit.

Ai i është përgjigjur një pyetësori të thelluar në vijim të një projekti kërkimor shkencor që profesore Budini po zhvillon me Universitetin e Oksfordit, duke u përqendruar tek liderët politikë dhe demokratizimi.

Cikli i bisedave zhvillohet me drejtuesit më të lartë të shtetit shqiptar pas viteve ’90. Në fokus të këtij projekti janë refleksionet, kujtimet, fjalimet dhe bisedat me ish-Presidentët, Kryeministrat dhe Kryetarët e Kuvendit të kësaj periudhe.

Lajmi i plotë KËTU