Gjashtë subjekte dorëzojnë ankesa në PZAP, VV-ja ende nuk e ka bërë një gjë të tillë

Shpërndaje

Gjashtë subjekte politike janë ankuar në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa (PZAP) pas moscertifikimit nga ana e KQZ’së për subjektin, apo listës së kandidatëve për deputetë për zgjedhjet e 14 shkurtit. Edhe AAK’ja dhe Nisma Socialdemokrate janë ndër partitë që kanë dërguar deri më tani ankesa në PZAP.

Këtë e ka konfirmuar për Express, kryesuesi i Sekretariatit të PZAP-së, Mulë Desku.

“Partia Demokratike e Ashkalive të Kosovës (PDAK) – Për shkak mos certifikimit të listës së kandidatëve për deputet nga ky subjekt politik. Partia e Ashkalive për Integrim – Ka sjellë tre apele, dy janë në emër të subjektit politik dhe njëra në emër të një kandidatit për shkak të mos certifikimit të tij në listë për pjesëmarrje në zgjedhje. PREBK, për shkak te mos certifikimit të një kandidate nga KQZ-ja për pjesëmarrje në zgjedhje. Socialdemokratska Unija – Duda Balje, për shkak te ndodhjes se një kandidate shqiptar ne listën e subjektit te saj. Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës – Për shkak mos certifikimit të Subjektit dhe kandidatëve për deputet nga ky subjekt politik. Nisma Socialdemokrate – Për shkak mos certifikimit të Subjektit dhe kandidatëve për deputet nga ky subjekt politi”, ka thënë ai për Express.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), në mbledhjen e djeshme maratonike, nuk i ka certifikuar listat e kandidatëve të Lëvizjes Vetëvendosje, AAK’së dhe Nismës për zgjedhjet e 14 shkurtit.

Kjo për shkak se këto parti nuk i kanë zëvendësuar emrat e kandidatëve në listat garuese të cilët kanë pasur dënime të formës së prerë në tri vitet e fundit.