“Boll Më”: EVN Maqedoni vite me radhë bën diskriminim etnik ndaj shqiptarëve

Shpërndaje

Lëvizja qytetare “Boll Më” sot ka vazhduar me aktivitetet në kuadër të iniciativës së tyre kundër shtrenjtimit të rrymës elektrike në Maqedoni.

“Boll Më” sot e ka akuzuar EVN-në se që 11 vite diskriminon qytetarët në RMV në baza etnike. Sipas tyre, ek konsumatorët shqiptarë orëmatës janë të vendosur jashtë oborrit, ndërsa tek ata maqedonas ndodhen brenda oborrit të tyre.

Akuzat e tyre i kanë ilustruar edhe me tre video të bëra në një rrugë të banuar vetëm me shqiptarë, një vetëm me maqedonas dhe një ku banojnë disa komunitete.

“Ne i marrim si shembull tre rrugë të Tetovës, por si këto kemi qindra raste në çdo qytet, në Kumanovë, Çair, Gostivar, Tetovë, Kërçovë, Strugë, Dibër. Diskriminim në pikë të diellit, ditë e në drekë. Diskriminim, i cili bëhet nga EVN-ja, por me lejen e Zaevit dhe KRRE-së. Si ka mundësi të që të bëhet ky stigmatizim kolektiv, damkosje kolektive e shqiptarëve në shekullin 21?! Domethënë këta e bëjnë shkeljen e Kushtetutës me dy këmbë”, tha Krenar Osmani nga Lëvizja “Boll Më”.

Ai paralajmëroi kallëzim penal ndaj EVN-së, KRRE-së dhe kryeministrit Zoran Zaev, duke shtuar se video-materialet do t’i përdorin si dëshmi.