Karakaçanov publikoi një listë të maqedonasve me nënshtetësi bullgare, përfshirë Nikolloskin, Milloshoskin, Bogojevskin

Shpërndaje

Mbi 120,000 qytetarë të Republikës së Maqedonisë së Veriut në cilësinë e shtetasve bullgarë do të kenë të drejtën e votës në zgjedhjet e ardhshme parlamentare. Lista e votuesve, në të cilën janë regjistruar të gjithë shtetasit bullgarë, janë informacion publik dhe çdo komunë Bullgare është e detyruar me ligj të reklamojë, fizikisht dhe në internet, të gjithë ata që kanë të drejtë vote – jetojnë në territorin e saj, shkruan në Facebook profili i udhëheqësit të VMRO-së, Krasimir Karakaçanov.

– “Këto ditë kërkova në faqet e internetit të komunave bullgare dhe mjafton të shihet lista e publikuar të votuesve për të gjetur emra shumë interesantë, të gjithë njerëz nga Maqedonia, të cilët morën shtetësinë bullgare bazuar në origjinën e deklaruar bullgare dhe të identifikuar si bullgarë etnikë.

Ndër emrat e rastësishëm që hasa janë, për shembull:

Aleksandar Nikolloski – i regjistruar në zonën Sredec – Sofje,
Antonio Milloshoski – në zonën e Vazarazhdanes – Sofje,
Nikola Micevski – Qustendil,
Stefan Andonovski – Qustendil,
Marija Andonovska – Blagoevgrad,
Ljupço Dimovski – Qustendil,
Bojan Stojanovski – Blagoevgrad,
Ivan Jordanov – Qustendil,
Igor Zdravkovski – Qustendil,
Marija Petrusevska – Sredec,
Dajanço Eftimov – Blagoevgrad,
Zdravko Trajanov – Blagoevgrad,
Aleksandar Pandov – Sredec,
Petar Bogojeski – Oborishte,
Filip Petrovski – Sredec,
Stevica Janeva – Petriç,
Tallo Gruevski – Blagoevgrad.

Ka shumë të tjerë, por kushdo që dëshiron mund të kontrollojë vetë dhe çdo person tjetër, pavarësisht nëse është nga Maqedonia apo jo. Çdokush gjithashtu mund të kontrollojë se kush janë njerëzit në fjalë.

Sigurisht, çdo rastësi e emrave me njerëz që zënë pozicione drejtuese politike dhe publike në Maqedoni mund të jetë e rastësishme. Sidoqoftë, nëse nuk është një rastësi dhe nëse këta njerëz janë ata që dua të them, shpresoj që edhe kjo të jetë në rregull.

Unë dua të besoj se nuk është më një krim kundër “nderit maqedonas” nëse një politikan maqedonas, figurë publike ose i afërm i ngushtë i gjakut deklaron veten të lirë dhe si një bullgar etnik pa u ofenduar ose tallur për ta bërë këtë. Unë e di që për shumë nuk është e lehtë të zbulojnë dhe reklamojnë publikisht veten si Bullgarë, por gjithashtu e di sepse disa prej tyre i njoh personalisht, se ata fshehurazi e duan Nënën Bullgari dhe ëndërrojnë, siç tha udhëheqësi i madh i VMRO-së Todor Alexandrov, ” bashkimi i të gjithë fisit Bullgar “.

Përveç të drejtës për të votuar, të gjithë këta bullgarë “të shquar” maqedonas, si dhe mbi 120,000 shtetas bullgarë në Maqedoni, kanë të drejtë për vaksinim falas kundër KOVID-19, si dhe qasje të barabartë në sistemin shëndetësor të Bullgarisë dhe të gjithë BE-ja Ky është një solidaritet i vërtetë i Bullgarisë së atdheut ndaj qytetarëve të saj të shumtë – Bullgarë që jetojnë në Maqedoni dhe nëpër botë.

“Dhe unë u bëj thirrje njerëzve në lista, jo vetëm atyre të listuar më lart, të votojnë me fletën e votimit numër 1 për VMRO-në e vërtetë!”, shkroi Karakaçanov.