Konjufca i kërkon LVV-së mandatarin për kryeministër

Shpërndaje

Ushtruesi i detyrës së presidentit të Kosovës, Glauk Konjufca i ka kërkuar fitueses së zgjedhjeve, Lëvizjes Vetëvendosje që të propozojë mandatarin për kryeministrin e ardhshëm të Kosovës.

“Në letër, u.d. presidenti Konjufca, duke iu referuar dispozitave kushtetuese dhe njoftimit të KQZ-së për certifikimin e rezultateve të zgjedhjeve të 14 shkurtit, ka theksuar se Lëvizja Vetëvendosje ka fituar shumicën e nevojshme në Kuvend për ta krijuar Qeverinë e re”, thuhet në njoftimin e lëshuar nga presidenca.

Lajmi nga Presidenca: KËTU

Letra që ushtruesi i detyrës së presidentit, Glauk Konjufca i ka dërguar Lëvizjes Vetëvendosje.

Kërkesa që Lëvizja Vetëvendosje të mandatojë kandidatin për kryeministër, vjen pas konstituimit të Kuvendit të Kosovës, ku me 69 vota për, 33 kundër dhe asnjë abstenim, Glauk Konjufca nga Lëvizja Vetëvendosje u zgjodh kryetar i legjislaturës së tetë të Kuvendit të Kosovës.