Propozohet ndërtimi i një muzeu për Cimën dhe shokët

Shpërndaje

Profesori universitar, Artan Krasniqi ka propozuar që të ndërtohet një muze për aktorin e njohur që vdiq dje Rasim Thaçi- Cima dhe shokët e tij.

Postimi i plotë:

Një muze për Cimën me shokë!

Nuk vdes njeriu që qesh dhe i bën të tjerët të qeshin. Mimikat, si arma më e fortë e humoritntë tij, do të mbesin gjatë në kujtesën e njerëzve, sidomos nga ata që gjatë viteve të ‘90-a përditshmërinë tragjike e thyenin me himorin e Cimës e shokëve të tij.

Prandaj për ta duhet një muze, ku së paku do të futeshin kostumet emblematike qysh tash monumentale, ndonjë skeq i kohëve të ndryshme, e pse jo edhe ndonjë statujë prej dylli që do t’i përjetësonte përgjitmonë Cimën, Lecin, Mixhën Ramë, Delinë, Takllagjynin, Leze Qenën, e të tjerë ikona të gjeneratës së tyre.

I përjetshëm qoftë kujtimi për ta!