Ambasadorja e Finlandës i reagon Milaim Zekës: Nuk e kam vizituar asnjëherë RTK-në

Shpërndaje

Ambasadorja e Finlandës në Kosovë, Pia Stjernvall, ka demantuar Milaim Zekën i cili në një postim në profilin e tij në Facebook ka akuzuar ambasadorët e Suedisë, Italisë dhe Finlandës se kanë bërë ndërhyrje në Radio Televizionin e Kosovës duke i shkuar në zyrë Drejtorit Gjeneral për t’i bërë presion.Stjernvall ka shkruar se nuk e ka vizituar asnjëherë RTK-në.

Postimi i plotë i Ambasadorës së Finlandës në Twitter: “Për Milaim Zekën dhe qytetarët e Kosovës: Nuk e kam vizituar asnjëherë RTK-në dhe në asnjë rrethanë nuk do të ndërhyja në media dhe politikat editoriale. Prej vendit nga vij, Finlanda, ne respektojmë dhe besojmë në lirinë e mediave”.