Shtrenjtohen benzinat, çmimi i dizelit ngelet i njejtë

Shpërndaje

Çmimet e benzinës do të shtrenjtohen për një denarë për litër nga mesnata e mbrëmjes së sotme, ndërsa çmimi i dizel karburantit do të mbetet i njëjtë, vendosi sot Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe Shërbimeve të Ujit (KRRESH). Me vendimin po bëhet rritje e çmimeve me pakicë të derivateve të naftës me mesatare prej 0,8 për qind.

Çmimi i ri me pakicë i EUROSUPER BS-95 do të jetë 67 denarë për një litër, dhe EUROSUPER BS-98 do të shitet për 69 denarë. EURODIESEL BS (DE V) do të vazhdojë të kushtojë 55 denarë për një litër, ndërsa vaji ekstra i lehtë shtëpiak (EL-1) 44,5 denarë.

Me vendimin e KRRESH-së për 0,353 denarë për kilogram, rritet edhe çmimi me pakicë i naftës M-1 NS dhe do të arrijë në 34,779 denarë.

Si arsye për ndryshimin në çmimet e shitjes me pakicë të derivateve të naftës, KRRESH–ja tregon për çmimet e rritura të referencës në bursat botërore në shtatë ditët e fundit me benzinë ​​me një mesatare prej 2,193 për qind, të reduktuar me naftë për 0,061 dhe 0,823 kursit më të lartë të këmbimit e denarit ndaj dollarit.