Shqiptari hero i ditës në Zvicër së bashku me shefin e tij

Shpërndaje

Një person u pl*agos për vd*ekje me një ar*më të mprehtë në Cyrih-Altstetten. Me këtë rast, dy punëtorë ndihmuan në arr*estimin e autorit të dyshuar, njëri prej të cilëve edhe Mevludi.

Të hënën, një person është vr*arë me thi*kë në Cyrih-Altstetten të Zvicrës. Ai iu nënshtrua pl*agëve të tij në vendngjarje, siç raportoi Policia e Qytetit të Cyrihut. Autori i dyshuar u arr*estua.

Me këtë rast, dy punëtorë që po punonin në një kantier në afërsi, ndihmuan në arr*estimin e autorit të dyshuar.

“Një grua zbriti në rrugë dhe dukej e nervozuar”, thotë bojaxhiu Mario S. Ajo i kërkoi atij ta thërriste policinë. “Ajo tha se një person u th*err me thi*kë dhe kishte nevojë për ndihmë”. Ai menjëherë lajmëroi policinë. Në ndërkohë, ai thirri punonjësit e tij. “Ne jemi duke rinovuar një shtëpi afër.

Secili morëm një shufër hekuri nga kantieri dhe ndoqëm autorin e dyshuar”.

Ai doli nga një ndërtesë banimi me thi*kë dhe doli me shpejtësi në rrugë. “Kur policia erdhi drejt tij, ai ndaloi”. Mevludi (32) më pas e mbajti fort, shefi i tij Mario e ndihmoi. “Kur ai u shtri në dysheme, donte ta nxirrte thi*kën. Oficerët ia morën dhe më pas e ndaluan”. Të dy nuk e shohin veten si heronj. «Për ne është e logjikshme se duhej të ndihmonim. Ne do ta bënim përsëri po që se është nevoja”, pohon Mevludi.

Guximi civil i dy punëtorëve mori lëvdata nga policia e qytetit: “Të dy ndihmësit bënë gjithçka siç duhej”, thotë drejtoresha e medias, Judith Hödl. Në raste të tilla është e rëndësishme të mos e vendosni veten në rre*zik si ndihmës – veçanërisht nëse ka ar*më me vete.

Policia e qytetit gjithashtu ka një fushatë aktuale. Parulla është: Shikoni, vlerësoni, veproni. “Guximi civil fillon kur njerëzit nuk shikojnë nga ana tjetër”, thotë Hödl.
Historiku dhe rrjedha e kr*imit janë objekt i he*timit në vazhdim. Identiteti i autorit të pretenduar dhe vik*timës ende nuk dihet.