Zaev: Nuk duhet të ketë ndryshime në ekzekutiv

Shpërndaje

Ekzekutivi zgjidhet nga Kuvendi dhe përfaqësuesit e tij meritojnë një shans. Ata janë rreth 8.5 muaj ministra, menaxherë dhe të ngjashëm duke pasur parasysh që Qeveria u zgjodh vitin e kaluar më 1 Shtator nuk duhet të ketë ndryshime.

Kjo u tha nga Kryeministri Zoran Zaev në përgjigje të pyetjeve të gazetarëve, nëse pas kongresit të LSDM-së a duhet të presim ndryshime në ekzekutiv.

“Unë jam i kënaqur me kongresin e djeshëm, kam komentuar publikisht se këto vendime të personelit nuk janë të lehta. Dhënia e mundësive të gjithëve për t’u përfshirë dhe falënderimi i dikujt që është inkorporuar deri më tani janë procese serioze që lënë gjurmë motivimi për brezat e ardhshëm për të luftuar për të marrë një shans dhe për të kontribuar në përmirësimin e cilësisë së përgjithshme të jetës në Maqedoninë e Veriut. LSDM është një aktor serioz, subjekti më i madh politik që aktualisht ka nderin dhe përgjegjësinë për të menaxhuar degën ekzekutive, së bashku me partnerët e koalicionit. Unë besoj se kjo do të jetë një nxitje për të gjithë që të integrohen politikisht dhe të ndihmojnë në procese”, tha Zaev.

Ai shtoi se pjesa më e madhe e udhëheqësisë janë bartës së funksioneve, duke filluar nga nënkryetarja, sekretari i përgjithshëm, nënkryetarët e partisë./Telegrafi/