Në Turqi së shpejti vetëm me letërnjoftim

Shpërndaje

Ministri turk i Kulturës dhe Turizmit Mehmet Nuri Ersoj po viziton Beogradin. Ai bisedoi me Presidentin për mundësitë e përmirësimit të bashkëpunimit në fushën e turizmit. Ministri i Turizmit i Serbisë gjithashtu bisedoi me një koleg nga Turqia.

Në mes të sezonit turistik, kolegët nga Stambolli dhe Beogradi po bëjnë llogaritjet.

Numri i turistëve nga Turqia në Serbi po rritet, në pesë muajt e parë kishte rreth 49 përqind më shumë se vitin e kaluar në atë kohë, dhe ata arritën në vendin e parë të mysafirëve tanë të huaj.

Ata gjithashtu duan të qëndrojnë më gjatë, ata më parë vendosën vetëm për dy ditë, por tani ata po e zgjasin qëndrimin e tyre në gjashtë. Për ta bërë më të lehtë udhëtimin, një propozim i ri ka mbërritur.

“Kur krahasojmë trafikun turistik në të gjithë botën, kemi punuar së bashku për ta rritur atë dhe mendoj se trafiku ajror duhet të jetë më intensiv kur udhëtimi është i mundur vetëm me një letërnjoftim. Ne do të punojmë shpejt”, tha Ministri turk Mehmet Nuri Ersoy.