Rama inspekton punimet në kalanë e Ali Pashë Tepelës

Shpërndaje

Kryeministri Edi Rama gjithashtu ka inspektuar ditën e sotme punimet në kalanë e Ali Pashë Tepelenës.

Punimet kanë sjellë ndryshim dhe kanë nxjerrë në pah muret e kalasë, të cilat ishin të mbuluara nga ndërtesat pa leje.

“Tepelenë, Mbresëlënës ndryshimi i kalasë së Ali Pashë Tepelës, një perlë e Trashëgimisë Sonë Kulturor”, ka shkruar Rama.

🚧🏗 🧱 Skërficë, Gjirokastër – Në kantierin e ndërtimit të tunelit të Skërficës, nyja lidhëse e rrugës Kardhiq-Delvinë, sipas standardeve më të larta.
👉Përfundimi i kësaj vepre infrastrukturore shkurton me 3 orë rrugën nga Tirana në Sarandë.
#SkaKohëPërPushim🏃‍♀️🏃🏻‍♂️

#RESPEKT🙏
☀️🏡❤️Labovë e Kryqit, Libohovë/Gjirokastër – Në bujtinën “Maria”, shtëpia e parë që hapet për turistët në këtë fshat plot histori, falë mbështetjes sonë nga Skema Kombëtare e Financimit prej AZHBR, për ngritjen e bujtinave turistike dhe agroturizmave në fshatin shqiptar, ku ndërthuren tradita dhe modernia, në funksion të zhvillimit të ekonomisë familjare, lokale dhe kombëtare 🥗🥘 🏡☺️
#BeautifulAlbania🇦🇱❤️
#SkaKohëPërPushim🏃‍♀️🏃🏻‍♂️

🏰Sheshi Çerçizit, Gjirokastër – Në kantierin për transformimin e sheshit qendror në një hapësirë këmbësore me parking nëntokësor (realizuar 40% e punimeve), për ti dhënë një cilësi të re zonës historike, duke e çliruar zemrën e qytetit nga amullia e makinave të parkuara kuturu😊
#SkaKohëPërPushim🏃🏻‍♂️🏃‍♀️

🏰Gjirokastër – Në kantierin e Muzeut Etnografik, që së bashku me disa prej muzeve të qytetit të gurtë po i nënshtrohet rikonceptimit dhe rijetëzimit😊
👨🏻‍🎨🪜⛏🪧Këto ndërhyrje plot detaje, ndërthurur me punimet e artizanëve do të ruajnë vlerat më të mira të traditave gjirokastrite e do të flasin me gjuhën e kohës🇦🇱
#BeautifulAlbania🇦🇱❤️
#SkaKohëPërPushim🏃‍♀️🏃🏻‍♂️