Stuhitë shkaktojnë dëme në Zvicër dhe Gjermani

Shpërndaje

Shtrëngatat e mëdha të verës kanë shkaktuar dëme të mëdha dhe përmbytje në Gjermani dhe Zvicër.

Policia zvicerane njoftoi se një hangar i aeroportit lokal në qytetin jugor të Magadino ishte shembur pjesërisht për shkak të erërave të forta dhe shiut të madh gjatë natës.

Asnjë lëndim nuk është raportuar, por disa aeroplanë janë dëmtuar, thanë autoritetet.

Ndërkohë, shumë pemë mbetën në tokë dhe binarë hekurudhorë në Cyrih, duke shkaktuar kaos edhe në udhëtim.

Zvicra gjithashtu ka paralajmëruar qytetarët se disa lumenj mund të dilnin në brigjet e tyre, ndërsa disa qafa Alpine u mbyllën përkohësisht për shkak të reshjeve të mëdha të borës.

Zyrtarët në kryeqytetin, Bern, po përgatiten për përmbytje të mundshme duke instaluar diga lundruese.

Shërbimet meteorologjike të vendit kanë paralajmëruar që shiu i mëtejshëm parashikohet dhe gjithashtu kërkoi kujdes për rrëshqitjet e mundshme të tokës.

Në Gjermaninë fqinje, zyrtarët kanë paralajmëruar “stuhi ekstreme” në rajonin Eifel, në jugperëndim të Këlnit, për shkak të reshjeve të mëdha të shiut.

Shiu i vazhdueshëm në ditët e fundit ka fryrë lumenj dhe Rhine parashikohet të godasë shenjën e parë të ujit të lartë të enjten ose të premten, duke shkaktuar kufizime në transportin detar.

Por moti i lagësht është mirëpritur nga disa zyrtarë të pylltarisë në Gjermani pas tre verave të thata.