Alarmante: 1 mijë e 165 pacientë të shtrirë në QKUK dhe spitalet e përgjitshme

Shpërndaje

1 mijë e 165 pacientë janë të shtrirë në klinikat Covid dhe Spitalet e Përgjithshme, thuhet në raportin 24 orësh të SHSKUK-së, raporton Gazeta Blic.1077 të konfirmuar Covid-19 pozitivë, 944 me oksigjeno-terapi dhe 63 në kujdes intensiv mjekësor.

Njoftimi i plotë:

28 gusht 2021, raport ditor nga ShSKUK, lidhur me rastet e spitalizuara me Covid-19

1165 pacientë të shtrirë në klinikat Covid dhe spitalet e përgjithshme

1077 të konfirmuar Covid-19 pozitivë

944 me oksigjeno-terapi

63 në kujdes intensiv mjekësor

Në QKUK, 403 pacientë të shtrirë, 394 prej tyre Covid-19 pozitivë, 323 me oksigjeno-terapi

– Klinika Infektive, 120 pacientë
– Klinika Infektive 2 (Mjekësia Sportive), 80 pacientë
-Klinika Infektive 3 (Interno), 71 pacientë
– Klinika e Pulmologjisë, 77 pacientë
– Mjekimi Intensiv Qendror Covid, 15 pacientë
– Klinika e Gjinekologjisë, 29 pacientë
– Klinika e Pediatrisë, 11 pacientë

Në spitalet e përgjithshme po trajtohen 762 pacientë, 683 prej tyre Covid-19 pozitivë, 621 me oksigjeno-terapi.

– Spitali i Prizrenit, 176 pacientë
– Spitali i Gjakovës, 132 pacientë
– Spitali i Pejës, 174 pacientë
– Spitali i Gjilanit, 134 pacientë
– Spitali i Mitrovicës, 44 pacientë
– Spitali i Vushtrrisë, 26 pacientë
– Spitali i Ferizajt, 76 pacientë