Erdogan: Turqia, një nga 3 vendet më të përparuara të botës për mjetet ajrore pa pilot

Shpërndaje

Erdoğan: Bashkë me mjetin ajror pa pilot sulmues Akıncı, Turqia është një nga 3 vendet më të përparuara të botës në këtë teknologji.

Erdoğan: Ne kemi eksportuar dronin “Bayraktar TB2” në Ukrainë, Katar dhe Azerbajxhan si dhe janë bërë dhe po bëhen marrëveshje të reja eksportimi.

Erdoğan: Edhe shumë vende të tjera po presin në radhë për dronët tanë kombëtarë.

Erdoğan: Qëllimi ynë tani është që të zhvillojmë dronë (SIHA) që mund të ulen dhe ngrihen nga aeroplanmbajtëset tona me pistë të shkurtër që kemi ndërtuar vetë.

Erdoğan: Jemi të vendosur që ta bëjmë Turqinë veçanërisht një vend kryesor të teknologjisë së avionëve luftarakë pa pilot.