Parlamentit Studentor i UP-së kundër vendosjes së refugjatëve afganë në Qendrën e Studentëve

Shpërndaje

Parlamentit Studentor i Universitetit të Prishtinës po e kundërshton vendosjen e refugjatëve afganë në Qendrën e Studentëve, raporton Ekonomia Online.Ata në një konferencë për medie kanë thënë se QS-ja nuk mund të mëshiron institucionet, derisa ka shtuar se kjo është edhe në kundërshtim më statusin e QS-së.“Gjëja e parë që duhet me specifiku sot dhe duhet me sqarua se parlamenti studentor i mirëpret të gjithë refugjatët që strehohen tek ne sepse jemi popull që e kemi të ndërthurur mikpritjen e miqve. Prej fillimit të javës së kaluar kur filluan të qarkullonin lajme se Qendra e Studentëve do të shndërrohet në një qendër strehimi për afganë, por duke pasur vende të ndryshme në Kosovë, ideja e parë që ju vi në mend institucioneve është Qendra e Studentëve, kjo qendër edhe për vetë nga emri tregon që është e studentëve dhe e themeluar për të vetmen arsyeje që ti shërbej atyre. Edhe pse studentë na janë dëmtuar nga shumë qytetar gjatë pandemisë ajo sfidë ka kaluar, por për ndërlidhemi me faktin se Qendra e Studentëve nuk mund të bëhet një vend që mëshiron institucionet dhe mund ti kryejnë obligimet që ata i kanë ndërmarr”.Ata thanë se nëse konferenca nuk ka asnjë efekt te institucionet e vendit, atëherë do të marrin masa për protesta.