Përurohet kompleksi “Kodra e UÇK-së” në Ngucat të Komunës së Malishevës

Shpërndaje

Në fshatin Ngucat të Komunës së Malishevës është bërë përurimi i kompleksit “Kodra e UÇK-së”, e cila mes tjerash ka të ndërtuara shkronjat UÇK, në shenjë nderimi për luftën çlirimtare të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe sakrificës së dëshmorëve dhe veteranëve të luftës.

Në ditën e rënies së heroit Ismet Jashari-Komandant Kumanova dhe 5 bashkëluftëtareve të tij në Ngucat të Malishevës, është bërë përurimi i kompleksit “Kodra e UÇK-së” e cila mes tjerash ka të skalitur tri shkronjat UÇK.

Përurimi i këtij kompleksi është bërë sot në 23 vjetorin e rënies së komandant Kumanovës dhe dëshmorëve të tjerë, emrin të cilit e ka mbajtur Brigada 121, e ZO të Pashtrikut të UÇK-së.

Fillimisht janë bërë nderime dhe homazhe në varrezat e dëshmorëve të Brigadës 121 “Ismet Jashari-Kumanova” në Kleçkë dhe në vendin e rënies së Kumanovës, e më pas, me një ceremoni të organizuar, është bërë edhe përurimi i kompleksit “Kodra e UÇK-së”, ku krahas shumë veteranëve të luftës dhe qytetarëve, morën pjesë edhe Rifat Jashari, Fatmir Limaj, gjeneralët Kudusi Lame e Gëzim Hazrolli, nënkryetari i Komunës së Malishevës, Hajdin Berisha, kryetar të komunave tjera të vendit, përfaqësues të OVL të UÇK-së, liderë politikë lokalë dhe të tjerë.

Në ceremoninë e përurimit të kompleksit “Kodra e UÇK-së”, fjalë rasti kanë mbajtur, Rifat Jashari, Fatmir Limaj, Kudusi Lame, Metush Kryeziu dhe koordinatori i ndërtimit të kompleksit, Mustafë Shala.

Të gjithë folësit, ndërtimin e këtij kompleksi e kanë vlerësuar si një vepër e madhe historike, në kujtim dhe nderim të luftës së lavdishme të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe sakrificës së popullit shqiptar në luftë për liri.