Subvencionimi i ushqimit për studentë, aplikimi deri të martën

Shpërndaje

Deri më 31 gusht zgjat aplikimi për subvencionim të ushqimit për studentët, ndërkaq sipas ministres së Shëndetësisë, Milla Carovska rreth 12,800 studentë kanë aplikuar deri më tani derisa pagesa e parë pritet të realizohet më 5 tetor, transmeton Alsat. Me këtë masë, Qeveria do të ndajë 2.400 denarë për nëntë muaj për çdo student. Sipas njoftimit të MASH, për këtë program mund të aplikojnë të gjithë studentët, shtetas të Maqedonases së Veriut, që vijojnë studimet e rregullta në universitetet private dhe shtetërore në vend. Aplikantët duhet të plotësojnë të mos jenë në punë të rregullt; të mos jenë të regjistruar si fermerë individualë dhe të mos kenë të ardhura mujore në çfarëdo baze më të larta se paga minimale neto. LINK.