Çfarë do të thotë nëse ju kruhet pëllëmba e djathtë?

Shpërndaje

Një pëllëmbë e djathtë që kruhet mund të ketë disa kuptime që lidhen me fatin, lotarinë dhe paratë.

Ajo gjithashtu mund të jetë një shenjë e problemeve të mundshme shëndetësore.

Specifikat varen nga faktorë të tillë si kultura, gjinia, madje edhe burimi i besimit.

Në Indi, pëllëmba e djathtë përgjithësisht mendohet si dora e marrësit, kështu që pasi të përjashtohen shqetësimet shëndetësore, kruajtja e pëllëmbës së djathtë zakonisht konsiderohet një shenjë me fat që do të thotë se do të merrni ndonjë dhuratë (ose para), ndërsa kruajtja e pëllëmbës së majtë konsiderohet si një shenjë e pafat, përkatësisht do të marrë diçka nga ju.

Sidoqoftë, kjo ndryshon sipas gjinisë. Edhe pse sa më sipër vlen për burrat, kruajtja e pëllëmbës së djathtë te gratë konsiderohet shenjë fatkeqe e humbjes së parave, dhe kruajtja e pëllëmbës së majtë te gratë konsiderohet një shenjë e lumtur e ardhjes së parave.

Këtu janë disa shpjegime shtesë për kuptimet e mundshme të kruajtjes së pëllëmbës së dorës së djathtë:
Kruajtja e pëllëmbës së djathtë mund të jetë një shenjë se paratë tuaja po vijnë

Paratë që ju vijnë janë një besëtytni që u popullarizua për herë të parë nga saksonët.
Besohej se fërkimi i lëkurës me argjend ishte një kurë për disa sëmundje. Kjo u shndërrua në idenë se argjendi do të vinte te ju, që ishte forma e tyre e parave.

Shumë kultura kanë filluar të shoqërojnë kruajtjen e pëllëmbës së djathtë me fitimin e lotarisë, e cila ishte mënyra më e qartë për të marrë një shumë të madhe parash “të dhuruara” në duart tuaja.

Ky besim u kombinua me kuptimin e keltëve se prekja e drurit pas përmendjes së shpresës ishte e nevojshme për të parandaluar që shpirtrat e këqij që jetojnë në pemë të anulojnë lumturinë tuaj. Prandaj, ata besuan se e vetmja mënyrë për të gërvishtur pëllëmbën e tij të djathtë pa prishur fatin e tij ishte të trokisni në dru për të larguar shpirtrat e këqij dhe të thërrisni shpirtrat e mirë për mbrojtje, prandaj shprehja “trokitni në dru” dhe besimi se ajo sjell lumturi.
Kruajtja e pëllëmbës së djathtë mund të nënkuptojë forcë dhe rritje

Duart tuaja janë një forcë e fuqishme në jetën e përditshme. Ato janë përgjegjës për shumicën e aftësive tuaja njerëzore dhe ju lejojnë të shpreheni në shumë mënyra. Piktura, shkrimi, gatimi ose luajtja e një instrumenti janë vetëm disa shembuj të ndikimeve që mund të bëjnë duart tona. Pa to, ne nuk do të ishim në gjendje të arrinim potencialin tonë të plotë, dhe lidhja e tyre me botën shpirtërore është e fortë – nëse besoni se është.