MBYLLJE TOTAL Google Maps, Gmail dhe YouTube së shpejti do të bllokohen në MILIONA telefona

Shpërndaje

GOOGLE ka konfirmuar se së shpejti do të bllokojë qasjen në disa nga shërbimet e tij më të njohura në telefonat inteligjentë të vjetër. Titani i teknologjisë amerikane po heq mbështetjen për Google Maps, YouTube, Gmail dhe aplikacione të tjera nga një pjesë e vogël e pajisjeve Android më vonë këtë muaj. Ajo do të lërë atë që mund të jenë miliona njerëz në të gjithë globin të kyçur nga programet kryesore – përveç nëse ata përditësojnë telefonin e tyre ose blejnë një celular të ri. Google njoftoi afatin në një postim të shkurtër në faqen e tij të internetit.

Titani i teknologjisë tha se planifikon të bllokojë përdoruesit që të mos identifikohen me llogarinë e tyre të Google në pajisjet që përdorin Android 2.3 nga 27 shtatori. Versioni i vjetër i sistemit operativ të Google filloi në dhjetor 2010. Google tha se po tërheq mbështetjen për platformën “si pjesë e përpjekjeve tona të vazhdueshme për t’i mbajtur përdoruesit tanë të sigurt”. Gjiganti i kërkimit në Kaliforni heq rregullisht mbështetjen për versionet e vjetruara të softuerit Android ndërsa lëshon të reja. Kjo për shkak se versionet e vjetra të sistemeve operative janë shumë më të prekshme nga gabimet dhe hakerat. Versioni i fundit i Android është Android 11, kështu që 2.3 është kilometra prapa softverit që funksionon në shumicën e telefonave inteligjentë Android sot. Në shkurt 2017, Google pezulloi pagesat pa kontakt të Google Pay nga puna në aparate me Android 2.3. Më vonë këtë muaj, kushdo që përdor një pajisje që drejton softuerin do të zbulojë se nuk është në gjendje të hyjë në llogarinë e tij të Google. Ata do të marrin një gabim në emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin, edhe nëse kanë lidhur kredencialet e sakta.

Përpjekja për të shtuar një Kalendar Google ose llogari Gmail në menunë e cilësimeve të pajisjes do të rezultojë në të njëjtin gabim. Aplikacionet e tjera të njohura të Google gjithashtu do të ndalojnë së punuari, duke përfshirë YouTube, Google Play Store, Google Maps, Gmail, Google Calendar dhe më shumë. Për të vazhduar përdorimin e këtyre aplikacioneve, do t’ju duhet të azhurnoni smartphone tuaj në Android 3.0. Ju mund ta bëni këtë duke iu drejtuar cilësimeve të pajisjes tuaj dhe duke prekur Sistemi> Avancuar> Përditësimi i sistemit. Sidoqoftë, meqenëse jo të gjitha pajisjet që përdorin Android 2.3 janë në gjendje të bëjnë kërcimin në versionin tjetër, disa përdorues do të bllokohen përgjithmonë. Telefonat inteligjentë që mbeten të bllokuar me Android 2.3 përfshijnë Sony Xperia Advance, Lenovo K800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart II, Samsung Galaxy S2, Sony Xperia P, LG Spectrum, Sony Xperia S, LG Prada 3.0, HTC Velocity, HTC Evo 4G, Motorola Fire, dhe Motorola XT532. Nëse nuk jeni në gjendje të azhurnoni pajisjen tuaj, gjithmonë mund ta zgjidhni problemin duke hyrë në shërbime si YouTube përmes shfletuesit tuaj.