Tetovë, babai, nëna dhe vajza ndërruan jetë në shtëpi nga Covid-19, ja ku u infektuan

Shpërndaje

Tre anëtarë nga e njëjta familje në Tetovë janë infektuar nga Covid-19 dhe shpejtë kanë ndërruar jetë. Edhe pse të tretë kanë qenë në gjendje shumë të rëndë, nuk kanë kërkuar ndihmë mjekësore dhe kanë vdekur në kushte shtëpiake.

“Kemi informata se javën e kaluar në kushte shtëpiake nga e njëjta familje kanë vdekur tre persona, babai, nëna dhe vajza. Që të tretë kanë qenë me komorbiditete të rënda, vajza e cila ka pasur 36 vite ka qenë me probleme të rënda gjinekologjike, ndërsa edhe prindërit e saj po ashtu kanë qenë me formë të rëndë të sëmundjes, babai ka pasur kancer, ndërsa nëna ka qenë me kardiomiopati. Por, edhe përkundër asaj, e dimë sigurt se nuk kanë ardhur në kontroll në spital. Do të thotë, faktori gjenetik dhe komorbiditetet janë arsyeja kryesore për këtë. Në familje nuk ka pasur persona të tjerë të sëmurë”, deklaroi mjekja Miranda Pajaziti nga qendra Covid në Tetovë.

Pajaziti tha se, ka shumë raste kur ka të sëmurë të cilët janë nga e njëjta familje dhe ato janë zakonisht më lehtë, të cilët mjekohen në kushte shtëpiake.

Katër anëtarë të së njëjtës familje vdiqën në Qendrën Covid në spitalin e Tetovës, konfirmoi Dr. Miranda Pajaziti nga Qendra Covid në Spitalin Klinik Tetovë.

Të katër pacientët ishin nga e njëjta familje dhe sipas anketës epidemiologjike, ata raportuan se morën pjesë në një festë martese dhe vdiqën brenda një jave.

“Tani është një pandemi. Duhet të ketë një alarm për mos grupim dhe distancë kudo. Në vendin tonë, këto masa nuk respektohen dhe për fat të keq kemi një numër shumë të madh të vdekjeve. Shumica janë dobët imunë dhe gjithçka është gjenetike. Kemi katër persona nga e njëjta familje që vdiqën këtë javë. Ata u infektuan në një martesë dhe fatkeqësisht vdiqën.

Personat janë nga e njëjta familje, jetonin në dy shtëpi pranë njëra -tjetrës dhe ishin në kontakt të vazhdueshëm. Kur merret e gjithë historia e familjes, shihet se ata kanë sëmundje të trashëguara dhe gjenetikë të dobët.

Ne gjithashtu kemi familje ku ata kishin një pamje klinike shumë të vështirë kështu që ata dolën nga spitali me rezultate të mira. Qytetarët nuk janë të mbrojtur, kanë imunitet të dobët dhe shumica janë të pavaksinuar. “Ata ulen në grupe, nuk mbajnë maska ​​dhe nuk janë të vaksinuar,” tha Dr Pajaziti