Zaev i vendos afate BE-së: Kemi mbetur si një ishull në mes

Shpërndaje

Bashkimi Europian duhet të flasë me afate për integrimin e Ballkanit Perëndimor dhe nuk duhet të zvarrisë këtë çështje.

Kjo ishte kërkesa e bërë nga Kryeministri i Maqedonisë së Veriut në Forumin Strategjik të Bledit në Slloveni.

“Kemi nënshkruar marrëveshjen e stabilizim-asocimit para Kroacisë, por sot Kroacia feston 15-vjetorin e anëtarësimit. Ne kemi mbetur si një ishull të rrethuar nga BE”, tha Zaev.

Nevojën e caktimit të afateve e përmendi edhe Presidenti i Parlamentit Europian, David Sassoli.

“Ballkani Perëndimor po pret prej dekadash. BE duhet të ndryshojë në mënyrë pragmatike dhe të vendosë afate”, tha ai.