Familjet strugane po shpërngulen drejt perëndimit, dy klasa më pak nxënës se vitin e kaluar (Video)

Shpërndaje

Pothuajse dy klasa më pak me nxënës të klasës së parë do të ketë në shtator në komunën e Strugës krahasuar me vitin e kaluar. Në bankat e shkollës, sipas të dhënave të komunës, do të ulen 555 nxënës të klasave të para. Kjo është për 50 fëmijë më pak se vitin e kaluar kur u regjistruan 605 nxënës të rinj. Nga vendbanimet më të mëdha, situata më e keqe është në shkollën fillore në Dellogozhdë me 34 nxënës në klasën e parë, duke përfshirë të gjitha shkollat ​​rajonale. Në Tatesh, numri i nxënësve të klasave të para është 18, në Ladorishtë 41 dhe në Veleshtë 40. Në Zhepin ka vetëm një nxënës në klasën e parë dhe në Pohum asnjë. Më e mirë është gjendja në Labunishtë, ku janë regjistruar 121 fëmijë, si dhe në të dy shkollat ​​në qytet, Josip Broz Tito dhe Vëllezërit Miladinovci./Alsat-M