Mziu: S’ka burrë nëne që më nxjerr nga zyra

Shpërndaje

Javën e ardhshme pritet që kryebashkiakët socialistë të dalë nga 30 qershori të marrin zyrtarisht detyrën. Të djathtët kanë vendosur për të mos lejuar rotacionin në bashkitë e tyre, por ndahen për mënyrën sesi.

Xhelal Mziu i Kamzës përprahjen e mori edhe nga kryetari i partisë, i cili i rrahu shpatullat teksa ai përbetohej se s’ka asnjë shans ta nxjerrin as forcërisht nga zyra e tij.

“Nuk kishte zgjedhje më 30 qershor. Do qëndrojmë deri sa të shprehet gjykata Kushtetuese . S’kanë shans të na nxjerrin forcërisht ne jemi shumica”, tha Mziu.

“Ka qenë dhe do jetë kreu i bashkisë së Kamzës, 30 qershori është nul. Kreu i bashkisë është Xhelal Mziu dhe do jetë Xhelal Mziu”, tha Basha.

Më i vetëpërmbajtur u tregua Agron Kapllanaj i Mallakastrës i cili përjashtoi forcën si mjet.

“Nuk besoj se do shkojë puna deri në nxjerrjen forcërisht. Ju mendoni se do mbajmë forcërisht zyrat? S’janë zyrat ato që e bëjnë legjitim një kryetar. Zgjedhjet e bëjnë legjitim një kryetar.”

Të djathtët refuzojnë të lënë zyrat pa u shprehur më parë Kushtetuesja për padinë e bërë për pavlefshmërinë e 30 qershorit. (Tema)