Presidentja e re e KE: Mbështes hapjen e negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

Shpërndaje

Presidentja e re e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen thotë se mbështet hapjen e negociatave për Maqedoninë e Veruit dhe Shqipërinë .

“Dëshiroj të riafirmoj perspektivën evropiane të Ballkanit Perëndimor dhe shoh një rol të rëndësishëm në procesin e reformave të vazhdueshme në të gjithë rajonin, ku kemi të njëjtin kontinent, të njëjtën histori, të njëjtën kulturë dhe sfida të njëjta. Unë e mbështes plotësisht dhe të qëndrojë prapa propozimit të Komisionit Evropian për të hapur negociatat me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë “, thekson presidentja e zgjedhur Ursula von der Leyen në udhëzimet politike për Komisionin e ardhshme (2019-2024).

Ursula von der Leyen është gruaja e parë në postin e KE. Ajo u zgjodh me 383 pro, gjatë ditës së djeshme.