Ramush Haradinaj: Unë e ndala ndarjen e Kosovës

Shpërndaje

Pas agjendës për ndarjen e Kosovës, për te cilën kryetari i qeverisë, Ramush Haradinaj në “Rubikon” të KTV-së, thotë se e ka ndalur, mbetet të shihet vazhdimi i procesit të dialogut me Serbinë.I akuzuar se po u shmanget përgjegjësive të tij kushtetuese për të udhëhequr me dialogun, Haradinaj tha se asnjëherë nuk do ta bëjë këtë i vetëm.Ndonëse me Kushtetutë i caktohet kryetarit të qeverisë ta udhëheqë dialogun, Haradinaj ka thënë se për ta bërë këtë duhet që të jenë së bashku me përfaqësuesit e partive parlamentare.

“Unë kam refuzuar të marr rol në dialogun për ndarje, dialogun e zonjës Mogherini dhe realisht ia kam arritur ta bëj”, ka thënë ai.E sipas tij, ky është një obligim që partitë politike parlamentare të arrijnë konsensusin.“Çështja e dialogut dhe një marrëveshje të tillë, opozita është mirë me qenë në tavolinë para se ti shkoj në parlament. Nuk është mirë që kryetari i qeverisë mu dakordu në marrëveshje dhe pastaj marrëveshja me ra ne parlament”, ka thënë Haradinaj.

“E kam ndalë ndarjen e vendit”, tha Haradinaj duke thënë se edhe Ekipi Negociator me drejtues Limajn dhe Ahmetin shkuan atje pas ndaljes së kësaj agjende.“Nuk janë punë që dalin në media mirëpo unë punoj me të gjithë. Me LDK-në, Vetëvendosjen dhe të gjithë të tjerët”, ka thënë Haradinaj.