Kurti: Për disa orë merret vendimi për masat e reciprocitetit me Serbinë

Shpërndaje

Kryeministri në detyrë, Albin Kurti, në një konferencë për media të mbajtur derisa qeveria në detyrë po mbante mbledhje, tha se ekzekutivi është mbledhur për të marrë vendim për masat e reciprocitetit me Serbinë.

“Qeveria është në mbledhje dhe po merret një vendim shumë i rëndësishëm, që ka të bëjë me zbatimin gradual të reciprocitetit si parim në marrëdhëniet me Serbinë. Në marrëdhëniet tregtare me Serbinë, emërtimet e përdorura në dokumentet si në vijim duhet të jenë në përputhje me Kushtetutën e Kosovës dhe ligjet në fuqi. Certifikatat fitosanitare dhe dokumentacioni shoqërues për produktet ushqimore dhe joushqimore me prejardhje bimore dhe joshtazore që iu nënshtrohen kontrolleve në kufi, dhe së dyti, certifikata veterinare dhe dokumentacioni shoqërues për produktet ushqimore dhe joushqimore që i nënshtrohen kontrollit veterinar në kufi. Vendimin që po e marrim sonte detyrohen ta zbatojnë Policia Kufitare, Dogana, AUVK, Agjencia për Produkte dhe pajisje medicinale, dhe institucionet tjera përgjegjëse. Kështu ne po e sjellim vendimin i cili hyn në fuqi menjëherë pas nënshkrimit të tij”, tha Kurti në një konferencë për media.

“Me këtë rast, me masë së reciprocitetit i referohemi vetëm Serbisë, dhe me Bosnjën e heqim tërësisht taksën”, tha Kurti.

Ai tha se mbledhja do të zgjasë deri pak minuta pas orës 22.