Letërnjoftimet dhe lejet e vozitjes policia do ti dërgojë nëpër shtëpi

Shpërndaje

Për të lehtësuar punën e Shërbimit Administrativ të Ministrisë së Brendshme, qytetarët letërnjoftimit dhe lejet e vozitjes nuk duhet të shkojnë ti marin në sportelet e policisë por ato do te ju dërgohen nëpër shtëpitë e tyre nga ana e pjesëtarëve të policisë, përcjell GazetaExpress.

Ministri teknik i brendshëm Nake Shulev raportoi se ata kishin përgatitur një ndryshim në rregulloren e procedurës për shërbimet.

“Të hënën do të ndryshojmë rregullat e Ministrisë së Brendshme për të lejuar që letërnjoftimet dhe lejet e vozitjes të sigurohen nga oficerët e policisë në adresat e shtëpisë. Për dokumentet e udhëtimit –pasaportat, nuk ka mundësi teknike të dorëzohen në adresë në shtëpi pasi ato duhet të meren personalisht shkaku I gjurmëve të gishtit ”, në sportelete MPB-së, njoftoi Ministri Çulev.

Zyra e çështjeve Administrative në MPB ka udhëzime specifike për dezinfektimin e pajisjeve ku qytetarët lënë gjurmët e gishtërinjve pas çdo përdorimi, dhe personeli duhet tu përmbahet rregulla specifike për ruajtjen e distancës adekuate gjatë kryerjes së procedurave teknike dhe fotografimit të qytetarëve që paraqesin aplikime për lëshimin e dokumenteve.