Edhe përkundër ndalesës, në Ohër një grup qytetarësh u hodhën për të kapur kryqin

Shpërndaje

Edhe përkundër anulimit të ceremonisë tradicionale të hedhjes së kryqit në ujin e bekuar, qytetarët e Ohrit pa klerik fetar dhe me vullnetin e tyre vendosën që të vazhdojnë traditën.

Klerikët, për shkak të situatës me pandeminë, vendosën që këtë vit për fat të keq të anulojnë ceremoninë e hedhjes së kryqit në ujin e bekuar.

Disa qytetarë në Ohri, siç shihet në video, edhe përkundër ndalesës vendosën që të hedhen për ta kapur kryqin në Liqenin e Ohrit.