Historiani bullgar Pavlov: Ka pakicë bullgare në Maqedoni

Shpërndaje

Historiani bullgar Plamen Pavlov në intervistë për “Fokus” thotë se Bullgaria nuk ka zgjidhje tjetër përveç se t’i thotë jo bisedimeve për anëtarësim për në BE për Maqedoninë.

Ai thotë se ka pakicë bullgare në Maqedoni.

“Në propagandën maqedonase, arrihet në deklarime absurde se si kemi bllokuar me veto dhe deri te deklaratat cinike nga përfaqësues zyrtar. Kjo fushatë kundër Bullgarisë nuk duhet ndalohet dhe Bullgaria është viktimë në këtë rast. Nuk dëshirojmë ne të jemi viktima”, thotë Pavlov.

Sipas tij, njerëzit në Maqedoni me rrënjë bullgare janë bullgarë.

Ndryshe, Maqedonia dhe Bullgaria ende nuk kanë zgjidhur kontestin për identiteti, gjuhën dhe periudhën historike.