Ministrja Shahpaska: Bllokohet me 500 amendamente Ligji për pension të detyrueshëm

Shpërndaje

Zgjidhja ligjore për pension të detyrueshëm në sektorin publik në moshën 62 vjeç, gjegjësisht 64 vjeç, është në procedurë parlamentare, por ajo u bllokua nga 400-500 amendamente nga opozita, tha në konferencën e sotme për shtyp, Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska.

Shahpaska u bëri thirrje deputetëve nga qeveria dhe opozita për të kapërcyer këtë fazë dhe për të hapur mundësinë për miratimin e ligjit, sepse, siç thotë ajo, të gjitha amendamentet janë në thelb të njëjta dhe i referohen afati i vlefshmërisë së ligjit.

“Unë kisha njoftim se ligji ka arritur në leximin e dytë, por për të katër ligjet që rregullojnë pensionin në moshën 64 vjeç, ligjet për marrëdhëniet e punës, të drejtën administrative, kujdesin shëndetësor dhe arsimin e lartë janë bllokuar nga opozita me më shumë se 400-500 amendamente. Unë u bëj thirrje deputetëve, si nga qeveria dhe opozita, të gjejnë zgjidhje dhe rezultat sepse njohuritë tona janë se të gjitha amendamente janë në thelb të njëjta, vetëm për të shtyrë vlefshmërinë e ligjit. Të biem dakord dhe kjo zgjidhje ligjore të paraqitet”, tha Shahpaska.

Ministrja gjithashtu përmendi që zgjidhja ligjore është propozuar nga deputetët, ndërsa Ministria nuk merr pjesë në procedurën legjislative, parlamentare.