Del lista Përfundimtare e Zgjedhësve, të drejtën e votës e kanë mbi 3.5 milion shqiptarë

Shpërndaje

Ministria e Brendshme ka publikuar listën përfundimtare të zgjedhësve për zgjedhjet e reja Parlamentare që do të mbahen më 25 Prill 2021.

Nga të dhënat e publikuara nga Drejtoria e Përgjithshme e Gjendjes Civile të drejtën e votës e kanë 3,588,869 shtetas shqiptarë. Plot 1,098 shtetas nuk janë papërfshirë në lista për shkak të dekriminalizimit.

3,588,869 shtetas shqiptarë me të drejtë vote

50.5 % e zgjedhësve janë meshkuj dhe 49.5 % janë femra

107,024 zgjedhës votojnë për herë të parë

1,098 shtetas nuk janë papërfshirë në lista për shkak të dekriminalizimit

5,199 është numri i qendrave të votimit