Zhdukja e 19-vjeçares shqiptare në Greq, dikush fshiu nga “Google” informacionet

Shpërndaje

Google ka hedhur dritë mbi rastin e 19-vjeçares shqiptare të zhdukur në Koropi, të Greqisë disa muaj më parë. Mediat greke shkruajnë se spotet elektronike të Artemis Vasili që ishin publikuar në mënyrë që të ndihmonin në gjetjen e saj dhe që dikush u kujdes për të fshirë, i japin një tjetër kthesë çështjes.

Në raportin e tij me shumë faqe, Google shprehet se gjurmët e telefonit të saj celular dhe e gjithë historia e saj elektronike janë fshirë nga një zonë e veçantë.

Siç thuhet në një lidhje të drejtpërdrejtë përmes Skype, Kriminologu i Krimit Kibernetik dhe Ekzaminuesi i Provave Dixhitale, Vassilios Georgopoulos, ky proces nuk mund të bëhet nga gabimi i dikujt, por qëllimisht.

“Duket se personi që i fshiu ata dinte të eleminonte gjurmët elektronike të telefonit të saj celular”, tha ai në mënyrë karakteristike.

Familja, së bashku me avokatin, Stavros Georgiou, kërkuan një mendim ekspert mbi raportin e Google dhe caktuan Vassilios Georgopoulos si këshilltar teknik të tij. Ai do të ketë qasje në ekspertizën nga Prokuroria e Krimit Kibernetik.

Georgiou theksoi se përveç padisë ekzistuese për rrëmbim, u ngrit edhe ajo e vr*asjes.

“Ne zyrtarisht kërkuam, me kërkesën tonë drejtuar Prokurorit, që çështja jonë të hetohet nga Departamenti kompetent i Krimeve kundër Jetës së Sigurimit të Atikës.”

Si u zhduk Artemis?

19-vjeçarja shqiptare, Artemis Vasili, e cila jetonte me familjen në Koropi të Greqisë është zhdukur pa lënë gjurmë, ditën e premte. Informacioni i fundit që familja kishte për të ishte se ajo po shkonte në një intervistë pune në një dyqan lodrash.

Disa dëshmitarë pretendojnë se ata e panë vajzën e re duke ecur në rrugët kryesore të Athinës në një gjendje të keqe psikologjike.

Një grua tha disa kohë më parë se e pa vajzën 19-vjeçare në një gjendje shoku dhe duke qarë vetëm në rrugë. Gruaja iu afrua vajzës së re dhe u përpoq ta ndihmonte ndërsa Artemis u largua.

Një tjetër dëshmitar deklaron se duke zbritur në stacionin e autobusit “Universiteti”, ai pa 19-vjeçaren, e cila ishte e trembur dhe duke ecur me nxitim, bëhet fjalë në muajin tetor të vitit të kaluar.