Presidentja kroate çmend Serbinë në 30 vjetorin e fjalimit të Millosheviqit në Kosovë

Shpërndaje

Presidentja kroate, Kolinda Grabar Kitaroviç, ka kujtuar datën e djeshme, 28 qershorin, ku ka përmendur vitin 1914 në të cilin ndodhi vra*sja e Duka Ferdinand dhe vitin 1989, ku kasapi i Ballkanit, nga Gazimestani njoftoi për një betejë të re në Kosovë, shkruan “Bota sot”.

Kolinda Grabar Kitaroviç ka theksuar se kur Millosheviqi njoftoi për lu*ftë me Kosovën, ai përmendi se as civilët e paarmatosur nuk janë të rrez*ikuar.

Postimi i plotë në Facebook i presidentes kroate:

Qershor 28.- dita e tragjedisë dhe moralit!

1914.- Vrasja e Duka Ferdinand tërhoqi Evropën dhe botën në luf*tën e parë të botës, në të cilën populli kroat, as fajtor as borxh nuk kishin, pagoi një çmim të madh.

1989.- Saktësisht tridhjetë vjet më parë, Sllobodan Millosheviç njoftoi në Kosovë një betejë të re, duke theksuar se edhe të paarmatosurit nuk ishin të përjashtuar. Ishte një postim i luf*tës së kroatëve dhe vendeve të tjera fqinjë në emër të “Serbisë së madhe.”
Por populli kroat fitoi! Unë shpresoj se mësimet janë marrë nga të gjithë ata që kanë nevojë për t’i nxjerrë ata jashtë.