Sanxhaku e shpall Kushtetutën, po vjen shteti i tretë shqiptar në Ballkan

Shpërndaje

Nga: Sali Berisha, ish president e kryeministër i Shqipërisë

Te dashur miq, Keshilli Kombetar Boshnjak me kryetar personalitetin e njohur Sulejman Ugljanin, qe eshte dhe organi me i larte i boshnjakeve, shqiptareve dhe banoreve te tjere te Krahines se Sanxhakut, te drejtat e te cileve jane dhunuar dhe dhunohen nga Beogradi, keto dite vendosi te kerkoje qe:
-Rajoni i Sanxhakut te kete kushtetuten e vet, parlamentin me fuqi legjislative, gjyqesorin, policine, guvernatorin e vet dhe te zhvilloje zgjedhje me mbikqyrje nderkombetare.

Duke mbeshtetur fuqimisht kerkesat e tyre te drejta dhe bere thirrje komunitetit nderkombetar te degjoje zerin e tyre te arsyeshem si kusht per te kontribuar ne paqen dhe stabilitetin rajonal, ju ftoj te dashur miq te lexoni ketu raportimin e gazetarit dhe veprimtarit te njohur te te drejtave te banoreve te Sanxhakut, Ismet Azizi. sb