Arkeologët izraelitë zbulojnë xhaminë 1,200 vjeçare (Foto)

Shpërndaje

Një nga xhamitë më të hershme në botë, e ndërtuar rreth 1200 vjet më parë, është zbuluar nga arkeologët në shkretëtirën Negev të Izraelit.

Mbetjet, që datojnë nga shekulli i 7 ose 8, u gjetën në qytetin beduin të Rahatit, njofton Klan Kosova.

Autoriteti i Antikve të Izraelit (IAA) thotë se xhamia u zbulua gjatë ndërtimit të punimeve në zonë.

Kjo është xhamia e parë e njohur nga kjo periudhë në zonë, duke krahasuar moshën e atyre që gjenden në Mekë dhe Jerusalem, tha IAA.

Drejtuesit e gërmimit Jon Seligman dhe Shahar Zur thanë se xhamia do të ishte “një zbulim i rrallë kudo në botë”.