DEMANT për anketën e publikuar të agjensionit Rejting

Shpërndaje

Në lidhje me anketën e publikuar gjatë ditës së djeshme në disa portale elektronike dhe të transmetuar edhe nga portali fol, nëpermjet një demanti dërguar në postën elektronike ka reaguar Agjencioni Rejting. Anketa ka rezultuar të jetë jo e vërtet, gjë që është demantuar edhe nga vetë agjensioni Rejting.

Demantin e dërguar nga Agjencioni Rejting e botojmë të plotë në vazhdim:

Демант за објавена анкета на Агенција Рејтинг

Aгенција Рејтинг демантира дека истражувањето кои го објави порталот Fol.mk, а потоа го споделија и други е реализирано од страна на агенцијата.

https://fol.mk/anketa-me-e-re-per-here-te-pare-aleanca-ne-epersi-ndaj-bdi-se/

Истражувањата кои Рејтинг ги објавува во јавноста се секогаш по нарачка на одреден медиум и истите се објавуваат само за потребите на тој нарачател. Агенцијата не располага со вакви податоци и во целост ги демантираме бројките и анализите кои се објавени во наше име. Бараме Fol.mk итно да го повлече текстот и сите останати медиуми кои го пренеле во целост да го објават овој демант,

Со почит,

Никола Спасов

Извршен Директор