Infomax: A dha dorëheqjen Janeva pasi “El Cheka” publikoi bisedën e vërtetë për Martin Neshkovskit?

Shpërndaje

Prokurorja Speciale Katica Janeva ka dhënë dorëheqjen nga funksioni i saj sot dhe e ka shpjeguar atë në një deklaratë në faqen zyrtare të PSP-së, të cilën e transmetojmë në mënyrë të plotë në gjuhën maqedone:

Dy ditë më parë, mediat shfaqën një audio përgjim ku e publikoi “El Cheka”, dhe ku mund të dëgjoni të gjithë bisedën midis ish-Kryeministrit Gruevski dhe ministres së Brendshme Gordana Jankulovska, në lidhje me vr*asjen e Martin Neshkovskit. Kjo sekuencë e bisedave ndryshon nga ajo që Zoran Zaev dhe LSDM-ja e kanë publikuar në serinë e “bombave”, por pas publikimit të kësaj bisede protestat para qeverisë eskaluan dhe kaluan të dh*unshme, ku mbi 40 policë u lënduan.

Ajo që është simptomatike e kësaj bisede është që PSP-ja dhe Katica Janeva kanë ngritur akuzua kundër njerëzve të cilët edhe sot e kësaj dite gjendet nëpër burgje, kurse biseda origjinale zbulon se akuzat janë të pabazuara./albazone.mk

TEKSTI Orgijinal INFOMAX KËTU