Meta reagon për përplasjen te teatri: Artistët po protestojnë kundër vendimit korruptiv

Shpërndaje

Presidenti i Republikës, Ilir Meta ka reaguar përplasjen te Teatri Kombëtar midis protestuesve dhe policisë. Meta e konsideron ngjarje të shëmtuar dhe të turpshme rrethimin e teatrit dhe përplasjet me artistët.

Presidenti i bën thirrje policisë që “të respektojë artistët dhe të mos i dhunojë ata fizikisht në ushtrimin e së drejtës së tyre për të protestuar ndaj një vendimi abuziv e korruptiv për prishjen e godinës së Teatrit, dhe as t’i lëndojë ata shpirtërisht.”

Reagimi i Metës

Rrethimi me policë i Teatrit Kombëtar dhe përplasjet fizike me komunitetin e artistëve, të cilët janë aty në mbrojtjen e një prej vlerave të trashëgimisë tonë historike, kulturore e kombëtare, janë një ngjarje e shëmtuar dhe e turpshme.

I bëj thirrje Policisë së Shtetit të respektojë artistët dhe të mos i dhunojë ata fizikisht në ushtrimin e së drejtës së tyre për të protestuar ndaj një vendimi abuziv e korruptiv për prishjen e godinës së Teatrit, dhe as t’i lëndojë ata shpirtërisht, në respekt të dinjitetit njerëzor dhe kontributeve të vyera që kanë dhënë për artin e kulturën kombëtare./TCH