VMRO-DPMNE: Me LSDM-në nuk ka as Evropë as prosperitet

Shpërndaje

Nga partia opozitare VMRO-DPMNE akuzojnë se kabineti i qeverisë në vend të takimeve me investitorët, i shërben takimeve të Zoran Zaev me figura të dyshimta ballë për ballë, të përfshirë në skandale ndërkombëtare.

“Mesazhet e Zaevit deri tek Poroshenko i rrejshëm të publikuar në media tregojnë se ai kishte mbajtur bisedime me Tal Silberstein në qeveri, një njeri i përfshirë në skandalin për rënien e qeverisë së Sebastian Kurz në Austri, një vend që është një mik i vërtetuar i Republikës së Maqedonisë”, thuhet në kumtesën e VMRO-DPMNE-së.

Sipas partisë opozitare përveç kësaj, Silberstin me të cilin Zaev lavdërohet se e ka takuar është një njeri kundër të cilit po zhvillohen proceset kriminale në Izrael dhe Rumani, duke përfshirë pastrimin e parave, ryshfetin, pengimin e drejtësisë dhe organizimin e paligjshëm të financimit për fushatat zgjedhore politike.

“Në të njëjtën kohë, emri i tij si i pandehur është gjetur edhe në Guine, ku thuhet se në rastin e Rumanisë ai mori pjesë në ryshfetin e presidentit së bashku me të tjerët që blenë një minierë miliarda dollarë.

“Zaev duhet të përgjigjet nëse para se të takoheshin me Til Silberstein, ata kontrolluan dosjen e tij dhe e dinin se me çfarë lloj personash kishin të bënin. Opinioni duhet të dijë se çfarë kërkonte një njeri i tillë në takim në qeverinë e Republikës së Maqedonisë”, shtohet më tej në kumtesë. .