Arabia Saudite, tren me shpejtësi të lartë gjatë pelegrinazhit të Haxhit!

Shpërndaje

Treni shpejtësi të lartë do të jetë në dispozicion për herë të parë këtë vit gjatë pelegrinazhit të Haxhit, nga myslimanët në qytetin e shenjtë të Mekës së Arabisë Saudite.

Disa nga miliona pelegrinët që pritet të bëjnë udhëtimin do të hipnin në këtë tren (HHR), i cili lidh Mekën me Medinën dhe kalon nëpër tre stacione: Jeddah, Aeroporti Ndërkombëtar i Mbretit Abdul Aziz dhe Qyteti Ekonomik i Mbretit Abdullah në Rabigh, sipas faqes së internetit të hekurudhave.

Hekurudha nisi në Tetor 2018, pas Haxhit, kështu që këtë vit është trajtimi i parë i saj me fluksin vjetor të pelegrinëve. Në vitin 2018, 2.37 milion muslimanë bënë udhëtimin për në Mekë.

Haxhi, i cili fillon të Premten dhe zgjat pesë ditë, është një nga pesë shtyllat e Islamit. Muslimanët kërkohet të kryejnë Haxhin të paktën një herë në jetën e tyre, nëse ata janë të aftë fizikisht dhe financiarisht.

Një udhëtim rrugor midis qyteteve të shenjta të Medinës dhe Mekës mund të zgjasë 10 orë gjatë Haxhit, sipas Arab News. Shërbimi i trenit HHR midis dy qyteteve kërkon rreth dy orë kohë udhëtimi.

Trenat udhëtojnë me 300 kilometra në orë (186 milje në orë) në binarë të elektrizuar. Teknologjia është krijuar për të trajtuar temperaturat deri në 50 ° C, temperaturën maksimale të Arabisë Saudite, sipas faqes së internetit të HHR.

Ka 35 trenë, secila me 13 vagonë dhe 417 vende në dy klasa: biznesi dhe ekonomik.

Linja hekurudhore me shpejtësi të lartë ka një kapacitet prej 60 milion pasagjerësh në vit.

VIDEO