Talat Xhaferri: Të gjithë ne jemi fëmijë të Ilindenit

Shpërndaje

Kryetari i Kuvendit të Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi gjatë fjalimit të tij me rastin e festës së Ilindenit, ka thënë se “të gjithë ne jemi fëmijë të Ilindenit”.

Ai ka shtuar se kemi një shtet të përbashkët të cilin shtet jemi të obliguar që ta mbrojmë dhe zhvillojmë, për ne dhe për gjeneratat e ardhshme.

“Ky është borxhi ynë që e kemi ndaj atyre që luftuan për një shtet të tillë qytetarë, shoqëri e të gjithë qytetarëve. Shteti ynë është bashkim i dallimeve, mozaik unikat. Plot 28 vite shtet i lirë dhe sovran. Çdo vit me sfida të reja, me kriza të reja. Nuk ishte e lehtë por së bashku arritëm të tejkalojmë dhe të ecim drejt arritjes së qëllimeve tona strategjike”, ka thënë Xhaferi, përcjell SHENJA.