Filloi seanca kuvendare për shkarkimin prokurores speciale Katica Janevës

Shpërndaje

Kuvendi filloi seancën e 112-të me të vetme pikë të rendit të ditës shkarkimin e prokurores speciale Katica Janeva, e cila është në paraburgim dhe dyshohet në rastin “Haraçi”.

Në seancë marrin pjesë deputetë nga shumica në pushtet dhe opozita.

Më 5 shtator, Komisioni për Zgjedhje dhe Emërime me dyer të mbyllura unanimisht dhe pa debat miratoi propozimin e propozuar nga Kuvendi për të shkarkuar Janevën. Vendimi u mor në bazë të një raporti të Këshillit të Prokurorëve Publikë për shkarkimin e Janevës për shkak të sjelljes joprofesionale, të paligjshme dhe të pamatur.

Seanca plenare nuk do të diskutojë raportin e Këshillit të Prokurorisë Publike, por vetëm propozimin për shkarkim.

Vendimi merret me shumicë prej dy të tretave dhe me të ashtuquajturat votimi me Badenter, ndërsa në fund duhet të konfirmohet edhe nga Këshilli i Prokurorëve./Telegrafi/